Povijest

Uspješna suradnja s prirodom

L'Erbolario - The history

Prvi korisnici naše kozmetike dolazili su u našu biljnu drogeriju u gradu Lodi. L'Erbolario je zapravo i osnovan u Lodiju 1978. godine pod imenom 'Premiata Erboristeria Artigiana'. U stražnjoj sobi te male trgovine u ulici Corso Archinti, Franco Bergamaschi i njegova supruga Daniela Villa, osnivači L'Erbolaria, izradili su svoju prvu kozmetiku koja se bazirala na dugogodišnjim, isprobanim i testiranim obiteljskim receptima. Prvi proizvodi bili su aromatizirane vode, uljne kupke i losioni koji su se isticali sastojcima iznimnog prirodnog porijekla, nježnim mirisima bez sintetičkih sastojaka i privlačnim pakiranjima čistog dizajna.

Otkrivanje mirisnog svijeta L'Erbolaria

Putovanje u srce L'Erbolaria, međunarodno poznate i priznate kompanije, lidera talijanskog tržišta u industriji prirodne kozmetike. Otkrivanje čarobnog svijeta koji se skriva iza nježnih mirisa i sofisticiranih pakiranja.

L'Erbolario - La storiaTrgovina je odmah postigla uspjeh: usmenom predajom Macassar ulje, losion od koprive i krema s ekstraktom matične mliječi, koji su još uvijek dio ponude, postali su iznimno cijenjeni proizvodi u Lodiju, ali i izvan njega. Krajem 1983. godine L'Erbolario je premjestio proizvodnju na prostranu povijesnu lokaciju u Ulici Nazario Sauro na obalama rijeke Adde.

Započelo je razdoblje tisuće i tisuće parnih destilacija, biljnih ekstrakata u staklenim filterima, sve kompleksnijim kozmetičkim pripravcima, razdoblje u kojem su se tijekom istraživanja sklopile uspješne suradnje i prijateljstva: L'Erbolario se razvijao stopama istaknutih pojedinaca poput doktorice Vere Lodi, Paola Rovestija, začetnika umijeća talijanske fitokozmetike, Gianfranca Patrija i profesora Giannija Proserpia, koji su godinama rukovodili Laboratorijem za istraživanje i razvoj u L'Erbolariu.

Zahvaljujući entuzijazmu, neprospavanim noćima, iznimnom naporu, ali i zadovoljavajućim uspjesima, vrijeme je prolazilo, a L'Erbolario se od male obiteljske firme pretvorio u međunarodno priznatu kompaniju. Godine 1994. L'Erbolario je ponovno preselio svoje proizvodno postrojenje na trenutnu lokaciju u mjestu San Grato, usred zelenila Parka prirode Južne Adde.

L'Erbolario - La storiaS te lokacije se još uvijek svakodnevno šalju velike količine parfumirane kozmetike u više od 5000 biljnih drogerija i ljekarni s biljnim odjelima diljem Italije, kao i u trgovine diljem svijeta. Povijest L'Erbolaria je dokaz da su biljni sastojci poduprti neprekidnim znanastvenim istraživanjem i dalje ključan element kozmetičkih proizvoda.

Na svom putu do sve većeg uspjeha L'Erbolario nije izgubio svoj jedinstveni i izvorni princip: na prvom je mjestu maksimalno poštivanje prirode zajedno s najmodernijom tehnologijom i znanjem. Lijepo je pomisliti da je u pretežno virtualnim vremenima L'Erbolario još uvijek svijet u kojem ruže i dalje mirišu na ruže.

L'Erbolario Hrvatska

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Ginepro Nero d.o.o.

Ulica Frana Kesterčaneka 2A
10000 Zagreb (Hrvatska)

OIB: 07873938043

info@ginepronero.com

Bez GMO
Nije testirano na životinjama
7 ispitanih metala

Kontrola sadržaja 7 metala * kako bi se smanjio rizik od mogućih alergija, a time i zaštitila visoko osjetljiva koža. * Nikal, olovo, arsen, kadmij, živa, antimon i krom

Bez sastojaka životinjskog porijekla

Bez sastojaka
životinjskog porijekla

FSC® papirnato pakiranje

FSC® papirnato
pakiranje

Dermatološki testirano

Dermatološki
testirano