Naše vrijednosti

U L'Erbolariu čvrsto držimo da ljepota mora uvijek imati i svoju etičku stranu. Ova načela su naša zvijezda vodilja već više od četrdeset godina.

Demokratizacija ljepote

Od samih početaka naš san je bio da ljepota postane dostupna svima. Ponosni smo što možemo reći da i nakon četrdeset godina rada i dalje sanjamo. Od samih početaka razvijamo visoko djelotvorne proizvode. Danas, kao i prije, naši fitokozmetički proizvodi sadrže veoma visoke postotke funkcionalnih tvari biljnog porijekla. Danas, baš kao i prije, nudimo kozmetiku s kojom kupac dobiva izvrsnu vrijednost za potrošeni novac.

Ljepota koja nije testirana na životinjama

Nikada nismo naše gotove kozmetičke proizvode testirali na životinjama, čak ni onih godina, koje su srećom iza nas, kada je to bilo široko rasprostranjeno. Od 1998. neumorno smo se tome posvetili pridržavanjem Međunarodnog standarda o zabrani testiranja proizvoda na životinjama. Formulacije naše kozmetike sadrže sirovine koje su dokazano bezopasne i visoke tolerancije te stoga ne zahtijevaju dodatna testiranja. Točnije, vodeći se pravilima Standarda, ne koristimo testirane sirovine otkad smo se na to obvezali.

Transparentnost

Uvijek težimo jasnoći i za nas transparentnost započinje s pojedinačnim proizvodom na čijem pakiranju nudimo niz informacija koje smatramo neophodnima. Za nas transparentnost podrazumijeva i jasne namjere: izgradili smo ekološki i društveni profil kompanije koji volimo spomenuti u svakom katalogu i brošuri, uvijek nudeći sve detalje o pribavljenim službenim certifikatima.

Zaštita okoliša i održivost

Ljubitelji smo Ljepote, uključujući i ljepotu naše planete! Godinama primijenjujemo sve što je nužno kako bismo prevenirali, smanjili i otklonili, tamo gdje je to moguće, svaki oblik zagađenja ili neopravdanog trošenja izvora tijekom proizvodnje. Sva naša fitokozmetika je formulirana i proizvedena u našem proizvodnom postrojenju u Lodiju i opremljena Sustavom za upravljanje okolišem (UNI EN ISO 14001 certifikacija, cert. br. 497 - 2002-Ae-MIL-SIN-CERT DNV). Također, sve su naše poljoprivredne aktivnosti certificirane od strane ICEA (Istituto per la Certificazione Etica Ambientale - Institut za ekološku i etičku certfikaciju). To dokazuje da je naša kompanija od osnutka posvećena organiziranju proizvodnih aktivnosti sukladno načelima održivog razvoja.

Radna etika

Naša kozmetika se proizvodi na proizvodnom postrojenju gdje više od 150 ljudi radi u zdravom, mirnom, ugodnom i poticajnom okruženju u kojem vladaju prijateljski i transparentni odnosi. Svi u L'Erbolariu znaju da dijele sigurno radno mjesto, da su jednako tretirani, da nisu diskriminirani ni po kojoj osnovi i da se kvaliteta njihovog rada cijeni.

Globalne formulacije…

Često si priuštimo odlazak s našeg predivnog zemljišta kako bismo uživali u otkrivanju drugih mjesta, kako bliskih tako i dalekih. Putujemo svijetom u potrazi za našim sirovinama. Put nas je odveo u Guatemalu i Maroko, gdje smo sakupili lišće aloe vere i iscijedili arganovo ulje. Posjetili smo Afriku i nismo mogli odoljeti impresivnim stablima baobaba i kigelije. Odsjedali smo i na Malučkim otocima gdje su prekrasne žene kovrča boje ebanovine podijelile s nama svoje tajne ljepote.


..koje ostaju "lokalne" u svakom koraku proizvodnje

Svaka faza naše proizvodnje, od formulacije do kontrole kvalitete, od pripreme poluprerađenih proizvoda do ambalaže, uvijek se odvija u proizvodnom postrojenju u Lodiju: nismo izdvojili niti jednu fazu naše proizvodnje u treće zemlje, a ponajmanje u one zemlje u kojima se krše temeljna ljudska i radnička prava. Ponosno ističemo da je naša fitokozmetika 100% PROIZVEDENA U ITALIJI!

L'Erbolario Hrvatska

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Ginepro Nero d.o.o.

Ulica Frana Kesterčaneka 2A
10000 Zagreb (Hrvatska)

OIB: 07873938043

info@ginepronero.com

Bez GMO
Nije testirano na životinjama
7 ispitanih metala

Kontrola sadržaja 7 metala * kako bi se smanjio rizik od mogućih alergija, a time i zaštitila visoko osjetljiva koža. * Nikal, olovo, arsen, kadmij, živa, antimon i krom

Bez sastojaka životinjskog porijekla

Bez sastojaka
životinjskog porijekla

FSC® papirnato pakiranje

FSC® papirnato
pakiranje

Dermatološki testirano

Dermatološki
testirano