Bez testiranja na životinjama

Protivimo se testiranju gotovih kozmetičkih proizvoda na životinjama

Naša ustrajnost u odbijanju bilo kakvog testiranja proizvoda na životinjama započela je s našim prvim fitokozmetičkim preparatima. Već 1978. godine, kad je L'Erbolario činila stražnja soba male biljne ljekarne u ulici Corso Archinti u Lodiju, čvrsto smo vjerovali da je okrutnost testiranja proizvoda na životinjama nedopustiva i borili smo se protiv iste. U to smo vrijeme testirali sigurnost i privlačnost naših prvih kozmetičkih recepata na vlastitoj i na koži naših najbliskijih prijatelja. Ubrzo nakon toga, kad je osnovan L'Erbolario d.o.o., kompanija je započela suradnju sa Sveučilištem u Paviji i Odjelom za internu medicinu i medicinsku terapiju, gdje se i dan danas testira sigurnost svih naših kozmetičkih proizvoda.

Unatoč tome, uvijek smo smatrali da možemo učiniti više od odbijanja mogućnosti testiranja naših gotovih proizvoda na životinjama. Godinama se borimo s LAV-om, organizacijom koja nas je uključila u brojne kampanje (protiv napuštanja životinja i protiv korištenja životinja u cirkusima) i, još važnije, pridružili smo se borbi za zabranu testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama. Surađivali smo s LAV-om i 1992. godine kada smo zajedno s tisućama talijanskih biljnih ljekarni poslali više od 20000 razglednica Europskom parlamentu tražeći zabranu testiranja kozmetike na životinjama. U rujnu 2004., kada je testiranje gotovih proizvoda na životinjama zabranjeno, proslavili smo tu pobjedu s LAV-om, za koju ponosno vjerujemo da smo barem malo zaslužni!

Eksperimentiranje sa sirovinama

Nakon što smo ostvarili dugo iščekivani cilj zabrane testiranja gotovih proizvoda na životinjama, ostala je još jedna proturječnost koju nismo nikad htjeli zanemariti: donesena je zabrana provođenja testiranja gotovih proizvoda, ali još uvijek se moglo na životinjama testirati sirovine.

Stoga, već smo 1998. godine svim srcem pristupili Međunarodnom standardu o zabrani testiranja proizvoda na životinjama, koji su sastavila i podijelila vodeća zapadno-europska i američka društva za zaštitu životinja. Smatramo da su zahtjevi Standarda jednostavni i učinkoviti: nakon što pristupe Standardu, kompanije potpisnice se obvezuju da neće koristiti sirovine testirane na životinjama.

U potpunosti se slažemo i nastavljamo čvrsto podupirati duh Međunarodnog standarda prema kojem korištenje tisuće "prethodno odobrenih" supstanci znači napokon okončati testiranja na životinjama i tako prisiliti proizvođače sirovina na alternativne načine testiranja bez prolijevanja krvi.

Potpuna zabrana testiranja kozmetike na životinjama

Amici degli animaliGodinama zajedno s LAV-om i mnogim drugim ljubiteljima životinjama koji poput nas ne toleriraju nepotrebno zadavanje patnje životinjama, slijedimo novi cilj: potpunu zabranu testiranja kozmetike (kozmetičkih proizvoda i sirovina) na životinjama.

Međutim, kao što smo se pribojavali, taj odlučujući dan riskira odgodu. Zbog toga smo još jednom odlučili stati uz LAV i njihovu kampanju pod nazivom "Kozmetičko testiranje na životinjama ima rok trajanja" i pridružili smo joj se sa snažnim uvjerenjem u travnju 2011. Počeli smo prikupljati registracije i potpise u više od 5000 biljnih drogerija koje prodaju naše proizvode kako bismo poslali zahtjev Europskoj komisiji i Europskom parlamentu da poštuju 11. ožujka 2013. kao krajnji rok.

Tijekom dvostruke akcije na Svjetski dan zaštite životinja, osnivač L'Erbolaria Franco Bergamaschi nije podbacio u dobivanju podrške od svakoga tko se poput nas iskreno nada da se taj važni cilj neće više odgađati.

L'Erbolario Hrvatska

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Ginepro Nero d.o.o.

Ulica Frana Kesterčaneka 2A
10000 Zagreb (Hrvatska)

OIB: 07873938043

info@ginepronero.com

Bez GMO
Nije testirano na životinjama
7 ispitanih metala

Kontrola sadržaja 7 metala * kako bi se smanjio rizik od mogućih alergija, a time i zaštitila visoko osjetljiva koža. * Nikal, olovo, arsen, kadmij, živa, antimon i krom

Bez sastojaka životinjskog porijekla

Bez sastojaka
životinjskog porijekla

FSC® papirnato pakiranje

FSC® papirnato
pakiranje

Dermatološki testirano

Dermatološki
testirano