Prijatelj okoliša

Prirodno nam je biti prijatelji Prirode

Od 2002. godine L'Erbolario je predan smanjenju učinka svojih proizvodnih aktivnosti na okoliš preko svog Sustava za upravljanje okolišem (UNI ES ISO 14001 certifikacija).

S tim ciljem uveli smo različita rješenja:

  • Bez zagađivanja - pridružili smo se projektu LifeGate Zero Impact®.
  • Sunčeva toplinska energija - za dobivanje tople vode koristimo solarne panele. Osim toga, na našem postrojenju u San Gratu usvajamo mnoga različita "ekološka" rješenja.
  • Ušteda energije - Godine 2012. osnovali smo novi Logistički centar na površini od 25000 kvadratnih metara, koji je projektiran i osmišljen s ciljem što veće uštede energije kroz korištenje učinkovitih sustava proizvodnje energije za vlastite potrebe iz obnovljivih izvora (sunčeva i geotermalna energija).
  • Kratak proizvodni lanac - Budući da oduvijek čvrsto vjerujemo u kratke proizvodne lance, L'Erbolariova fitokozmetika dolazi u biljne drogerije i ljekarne direktno od proizvođača, bez raznih distributera, trgovaca, prodavača na veliko i preprodavača! Također smo odlučili da nećemo niti jednu našu proizvodnu fazu premjestiti u treće zemlje: smatramo to važnim aspektom u daljnjem smanjenju učinka naših proizvoda na okoliš. Čak smo dodatno smanjili naš proizvodni lanac: osnovali smo napredni Laboratorij za istraživanje i ekstrahiranje, gdje se naši aktivni sastojci ekstrahiraju počevši od strogo odabranih biljnih vrsta, bez korištenja kemijskih otapala, samo s glicerinom i biljnim uljima. Zaista možemo reći od biljke direktno u ambalažu!
  • Veganski recepti - Naša dobro poznata inicijativa pod nazivom "MercoledìVeg" (i slasni i iznimno cijenjeni recepti dostupni na našoj stranici) koju promičemo u suradnji s LAV-om (Lega Anti Vivisezione - Udruga protiv vivisekcije) ima za cilj dokazati da izbjegavanjem proizvoda životinjskog porijekla, čak i na samo jedan dan u tjednu, možemo značajno smanjiti efekt stakleničkih plinova i trošenje izvora vode.
  • Ne otpadu! - Uklonili smo upute za upotrebu naših proizvoda i odlučili otisnuti tekst na unutrašnjost pakiranja.
  • Papir i pakiranje koji poštuju okoliš - Svi dijelovi od papira i kartona izrađeni su isključivo FSC® certificiranim papirom kako bismo podržali ispravno i odgovorno upravljanje šumskim resursima. Također, kad god je to moguće, radije biramo reciklirane materijale koji se zauzvrat mogu dalje reciklirati.
  • Materijali su reciklirani i mogu se dalje reciklirati! - Naše papirnate vrećice su proizvedene od 80% recikliranog papira i posebno su ukrašene.

 

14 jednostavnih ekoloških savjeta za ekološki otisak

 

Consume the bare essentials and make sure it’s ecological!

Konzumirajte samo ono najnužnije i pazite da je ekološko!

Koristite proizvode s manjim utjecajem na okoliš i samo nužnu količinu, kao i proizvode koji traju duže (zapamtite, sve što se ne potroši postaje otpad!)!

More plants and less animals!

Više biljaka i manje životinja

Težite prehrani koja se bazira na voću i povrću, a smanjite unos mesa. Sa samo nekoliko promjena možemo smanjiti i našu tjelesnu težinu i emisiju stakleničkih plinova!

Turn everything off when you leave the house!

Isključite sve aparate pri izlasku iz kuće!

Elektronički uređaji ne moraju ostati uključeni kada ih ne koristimo! Uštedite i na radnom mjestu: namjestite postavke da se ekran na računalu ugasi nakon 2-5 minuta neaktivnosti.

A check that saves money!

Provjera koja štedi novac!

Povremeno i ispravno održavanje kućanskih aparata i sustava omogućuje visoku razinu sigurnosti i učinkovitosti, ali i smanjuje troškove režija!

Let’s recharge ourselves by recharging!

Napunimo baterije ponovnim punjenjem!

Ako baš morate koristiti baterije, neka to budu punjive baterije za višekratnu upotrebu. Bacajmo jednokratne proizvode što je rjeđe moguće!

Release heat!

Oslobodite toplinu!

Koristite ručno izrađene zaštite za vrata, izbjegavajte pokrivati radijatore zavjesama i drugim zaprekama kako bi maksimalna količina topline cirkulirala prostorijom.

Ratatouille is fine…but be aware!

Pripremite varivo... ali pazite!

Izaberite lonac koji je proporcionalan veličini plamenika, pokrijte ga poklopcem dok se jelo kuha i smanjite vatru kad počne ključati. Za manje porcije koristite električnu pećnicu umjesto tradicionalne. Ako to nije izvedivo, uključite pećnicu samo kad je to nužno bez previše prethodnog zagrijavanja i ne zaboravite je isključiti netom prije završetka kuhanja kako biste iskoristili preostalu toplinu.

Bike, bike, bike!

Biciklirajte, biciklirajte, biciklirajte!

Izbjegavajte voziti se automobilom za kratke relacije: odaberite javni prijevoz ili u krajnjem slučaju dijelite automobil s nekime tko ide vašim putem.

Recycle! Recycle! Recycle!

Reciklirajte! Reciklirajte! Reciklirajte!

Ispravnim odlaganjem otpada produžujete život stvarima koje ste bacili u smeće!

Don’t be someone who has used up all their energy!

Ne trošite energiju do kraja!

Nemojte lijevati ulje u sudoper, već ga odnesite u posebne sabirne centre. Jedan kilogram ulja može onečistiti do 1000 kubičnih metara vode!

Wash without waste!

Držite do higijene bez otpada!

Izbjegavajte puštati vodu da nepotrebno teče iz slavina, zatvorite ih dok se sapunate ili četkate zube. Vrijeme korištenja vode je sve duže i duže i troši litre i litre vode.

Reduce consumption with tap aerators!

Smanjite potrošnju nastavcima za slavine!

Postavljanje tih dodataka na slavine je izvrsna zamisao: oni miješaju zrak s vodom i tako smanjuju potrošnju do 50%.

Reward companies that do not “cut down trees”!

Nagradite kompanije koje ne "sjeku stabla"!

Kupujte proizvode s jednostavnim pakiranjem koje ima mali učinak na okoliš i može se jednostavno i u potpunosti reciklirati (poput onih od jednog materijala).

“Pumpkins and melons have their own seasons!”

“Bundeve i dinje imaju svoju sezonu!”

Manje mesa i više sezonskog voća i povrća jamči više prirodnih proizvoda i suzbija masovni uzgoj životinja i monokultura, glavne krivce osiromašenog tla, zagađenja tla i vode uzrokovanih pretjeranom upotrebom gnojiva i fitofarmaceutskih sredstava.

L'Erbolario Hrvatska

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Ginepro Nero d.o.o.

Ulica Frana Kesterčaneka 2A
10000 Zagreb (Hrvatska)

OIB: 07873938043

info@ginepronero.com

Bez GMO
Nije testirano na životinjama
7 ispitanih metala

Kontrola sadržaja 7 metala * kako bi se smanjio rizik od mogućih alergija, a time i zaštitila visoko osjetljiva koža. * Nikal, olovo, arsen, kadmij, živa, antimon i krom

Bez sastojaka životinjskog porijekla

Bez sastojaka
životinjskog porijekla

FSC® papirnato pakiranje

FSC® papirnato
pakiranje

Dermatološki testirano

Dermatološki
testirano