Politika kolačića

Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetske stranice šalju terminalu (najčešće pregledniku) o svakom korisniku koji posjećuje stranicu, tamo su zapamćeni kako bi ih isti korisnik ponovno prenio kod ponovnih posjeta istoj stranici. Postoje dvije prepoznatljive makrokategorije: privremeni kolačići i ustrajni kolačići.

Ova stranica koristi takozvane privremene kolačiće isključivo u svrhu "prijenosa komunikacije na elektroničku mrežu ili na način koji je strogo potreban pružatelju usluge koju je izričito zatražio korisnik u svrhu dostave te usluge" (čl. 122, zarez 1 Koda). Privremeni kolačići se mogu dalje dijeliti u kolačiće sesije, koji omogućuju normalno pretraživanje i korištenje stranice (npr. dozvoljavaju završetak kupovine ili registriranje za pristup korisničkom kutku). Zatim u analitičke kolačiće, povezane s ustrajnim kolačićima kada ih direktno koristi upravitelj stranice pri prikupljanju informacija u skupnom obliku o broju korisnika i načinu na koji oni posjećuju stranicu. Naposljetku, u funkcionalne kolačiće koji dozvoljavaju korisniku da pretražuje stranicu sukladno nizu odabranih kriterija (npr. jezik ili odabrani proizvod) s ciljem unaprijeđenja usluge ponuđene korisnicima.

Korištenje kolačića sesije (koji variraju od sesije do sesije i čije se vrijednosti spremljene na hard disku uređaja mogu svejedno uništiti; kolačići se mogu i onemogućiti slijedeći upute glavnih preglednika) je strogo ograničeno na prijenos identifikacije sesije (sačinjene od nasumičnih brojeva koje generira server) i podataka koje koristi softver i koji su potrebni da bi se omogućilo sigurno i učinkovito pretraživanje stranice. Varijable sesija (takozvani kolačići) pomažu u izbjegavanju korištenja računalnih tehnika koje mogu potencijalno naštetiti privatnosti korisnika tijekom pretraživanja i oni ne dozvoljavaju prikupljanje korisnikovih osobnih identifikacijskih podataka.

Ova internetska stranica ni na koji način ne koristi takozvane ustrajne kolačiće (osmišljene kako bi stvarali profile o korisnicima s ciljem slanja oglašivačkih poruka koje odgovaraju sklonostima koje su korisnici otkrili pretražujući Internet).

Ova stranica koristi takozvane kolačiće treće strane, osmišljene kako bi pretraživanjem stranice na vlastiti uređaj prenijeli kolačiće poslane od strane različitih stranica i internetskih servera (informacije su pohranjene kod trećih strana). Jedan primjer je prisutnost dodataka za društvene mreže Facebook, Twitter, Google+ i Linkedin (gdje spomenute stranice stvaraju dijelove posjećene stranice i uključuju ih unutar stranice web poslužitelja), čija je namjena dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama (prisutnost tih dodataka znači da se kolačići prenose s i prema svim stranicama koje pripadaju trećim stranama; rukovanje informacijama koje prikupljaju treće strane reguliraju relevantni pružatelji informacija i savjetujemo da se obratite njima).

Čitav popis politika zaštite privatnosti trećih strana:

 • google.com: https://www.google.it/intl/en/policies/privacy/
 • facebook.com: https://www.facebook.com/privacy/explanation
 • linkedin.com: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
 • pinterest.com: https://about.pinterest.com/en/terms-service
 • twitter.com: https://twitter.com/privacy
 • vimeo.com: https://vimeo.com/privacy

Opseg obrade

Zaposlenici koji smiju prikupljati vaše podatke su samo oni koje je dolje potpisani nadzornik obrade, L'Erbolario d.o.o., postavio na mjesto izvršitelja obrade podataka.

Dijeljenje podataka

Vaše podatke možemo dati jednom subjektu ili više njih prema sljedećim pravilima:

 1. subjektima koji po zakonu i regulativama europskog zakonodavstva mogu pristupiti podacima unutar ograničenja navedenih u spomenutim regulativama (npr. agencije socijalne skrbi, udruge lokalnih agencija, javna uprava i javne agencije, udruge, zaklade, udruge i/ili osiguravajuća društva i tijela)
 2. subjektima koji traže pristup vašim podacima u svrhu posredovanja između vas i nas, strogo unutar ograničenja koja iziskuje provedba posrednih zadataka (npr. banke i kreditne institucije, dostavna poduzeća i kurirske službe, nuditelji usluga)
 3. subjektima koji su naši konzultanti, unutar ograničenja nužnih za obavljanje zadataka za našu organizaciju i sukladno pismu o imenovanju koje navodi poštivanje povjerljivosti i sigurnosti.

Vaše podatke nećemo otkrivati tj. nećemo ih ni na koji način dijeliti neutvrđenim subjektima. To također uključuje čuvanje vaših podataka i u slučajevima konzultacija, osim ako vi ne date svoj izričit, slobodan i informirani pristanak na svaki od različitih oblika obrade podataka.

Prava vlasnika podataka

Dolje navodimo ulomak članka 7. Talijanske zakonodavne uredbe 196/2006 kako bismo vas podsjetili na vaša prava:

 1. imate pravo na dobivanje potvrde o postojanju vaših osobnih podataka u bilo kojem obliku, čak i ako nisu zabilježeni, kao i na zaprimanje svojih podataka u razumljivom obliku
 2. imate pravo saznati porijeklo vaših osobnih podataka kao i svrhu i načine njihove obrade
 3. imate pravo znati logiku iza obrade vaših podataka kroz računalne sustave
 4. imate pravo na ažuriranje, ispravljanje i integriranje vaših podataka po potrebi
 5. imate pravo na brisanje vaših podataka, na njihovu promjenu u anonimni oblik ili na zaustavljanje bilo kakve obrade koja krši zakon
 6. imate pravo na brisanje vaših podataka, na njihovu promjenu u anonimni oblik ili na zaustavljanje bilo kakve obrade podataka koja nije nužna za njihovu pohranu u vezi sa svrhom zbog koje su se podaci prikupljali ili su kasnije obrađeni
 7. imate pravo na potvrdu da je bilo kakvo ažuriranje, ispravak, integriranje, brisanje, pretvaranje u anonimni oblik ili blokiranje vaših podataka otkriveno, također što se tiče sadržaja, bilo kome tko je mogao primiti vaše podatke, osim u slučajevima gdje je to nemoguće ili zahtjeva poduzimanje mjera koje su očigledno u nesrazmjeru s tim pravom
 8. imate pravo posve ili djelomično osporiti, iz legitimnih razloga, obrađivanje vaših podataka, čak i kada se spomenuti podaci obrađuju u svrhu za koju su prikupljeni
 9. imate pravo posve ili djelomično osporiti obrađivanje vaših podataka u svrhu primanja oglašivačkih ili izravnih prodajnih materijala ili u svrhu istraživanja tržišta ili prodajne komunikacije.

Kako biste izvršili svoja prava sukladno članku 13. slova f) Talijanske zakonodavne uredbe 196/2003, možete kontaktirati našeg zaduženog voditelja obrade, odvjetnika Pierluigija Stolfija, koji je dostupan na adresi naših registriranih ureda.

Nadzornik i obrađivač podataka

Nadzornik obrade je L'Erbolario d.o.o., s registriranim uredima u Viale Milano 74 26900 Lodi (LO) - Italija - E-mail:erbolario@erbolario.com; voditelj obrade je odvjetnik Pierluigi Stolfi, dostupan u registriranim uredima naše kompanije.

MANAGEMENT OF COOKIES INSTALLED THROUGH THE SITE

L'Erbolario Hrvatska

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

Ginepro Nero d.o.o.

Ulica Frana Kesterčaneka 2A
10000 Zagreb (Hrvatska)

OIB: 07873938043

info@ginepronero.com

Bez GMO
Nije testirano na životinjama
7 ispitanih metala

Kontrola sadržaja 7 metala * kako bi se smanjio rizik od mogućih alergija, a time i zaštitila visoko osjetljiva koža. * Nikal, olovo, arsen, kadmij, živa, antimon i krom

Bez sastojaka životinjskog porijekla

Bez sastojaka
životinjskog porijekla

FSC® papirnato pakiranje

FSC® papirnato
pakiranje

Dermatološki testirano

Dermatološki
testirano